Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de kamp kuran vatandaşlar, perseid meteor yağmurunu izlemek için ormanlık alana akın etti. Musaözü Tabiat Parkı'nda yapılan etkinliğe katılanlar, kamp kurarak keyifli bir zaman geçirdi. Şehir ışıklarından uzak karanlık bölgeleri tercih edenlerin saatte yaklaşık 100 meteoru gözlemleme fırsatı olduğunu belirten uzmanlar, görsel şölenin yılda sadece bir defa gerçekleştiğini söyledi.

Meteor yağmurunu izlemek için kamp kuran Engin Atalan, gece saat 03.00 ve 04.00 arasında daha fazla meteor kayışı beklentisi içinde olduklarını ifade etti. Yaklaşık 25-30 kişilik bir grup olarak kampa geldiklerini belirten Atalan, şimdiye kadar 10 tane meteor kayışı gözlemlediklerini söyledi. Meteorların yıldızlar gibi kayarak, arkalarında izler bıraktığını belirten Atalan, kamp kurmak için buraya geldiklerini ve keyifli bir zaman geçirdiklerini belirtti.

Sibel Oğuz ise, meteor yağmurunda kamp yapma fikrini arkadaşlarıyla paylaştıklarını ve etkinlik için kamp organize edildiğini söyledi. Oğuz, kampın meteor yağmurlarıyla daha da güzel hale geldiğini belirtti. Gökyüzünün çok güzel göründüğünü ve bu denli güzel bir manzaranın olduğunu bilmediklerini ifade eden Oğuz, meteor yağmurlarını yatarak izlediklerini söyledi.