Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da hava sıcaklıklarının 33 dereceye kadar yükselmesi, fırıncı esnafının zor günler geçirmesine neden oluyor. Alevli fırının önünde sıcaklık zaman zaman 80 dereceleri bulurken, fırıncı esnafı ekmeklerini kazanmak için büyük çaba harcıyor.




Afyonkarahisar dışında tüm ülkede olduğu gibi, Afyonkarahisar'da da hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar sonrasında şehirdeki hava sıcaklıkları 33 derecelerin üzerine çıktı ve bu durum fırıncıları en çok etkileyen kesim haline geldi. Alevli fırında çalışan fırıncılar, yaklaşık olarak 70-80 derece sıcaklıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Fırının önünde çalışan usta fırıncılar saatlerce ateşin karşısında durarak sıcak ekmek ve pide üretmeye devam ediyorlar. Gün içinde hava sıcaklığına ve fırın ateşine maruz kalan fırıncı esnafı, kaybettikleri sıvıyı yerine koymak için litrelerce su tüketiyorlar. Diğer meslek gruplarına göre daha fazla sıcaklıkla baş başa kalan fırıncılar, geçimlerini sağlamak zorunda oldukları için bu zorlu koşullara mecbur kalıyorlar ve sıcaklarla mücadele ediyorlar.




Yıllardır fırıncılık yapan Ali İhsan Çıngırak, vatandaşların mağdur olmaması için mücadele ettiklerini belirterek, "Hava sıcaklığı 30 derece olsa bile, vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için işimizin başındayız" dedi.