Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki sıcaklık farkının artmasıyla, bitki yetiştiricileri bitki bakımına özen göstermeye çağıran esnaf Ahmet Köylü, vatandaşlara çiçeklerini cereyanda bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ahmet Köylü, Eskişehir'de çiçekçilik yapan bir esnaf olarak, yazdan sonbahara geçiş döneminde bitkilere nasıl bakılması gerektiği hakkında bilgi verdi. İç mekânlarda yetiştirilen bitkilerin sıcaklık farkından etkilenmediğini söyleyen Köylü, "Şu günlerde hava çok sıcak olduğu için çiçekleri sularken dikkat etmek gerekiyor. Kurumasını engellemek için daha fazla su vermemiz gerekiyor. Ayrıca bitkilerin nemlenmesi için fıs fıs ile su püskürtmek gerekir" dedi.
Ağustos ayıyla birlikte Eskişehir'de gece ile gündüz sıcaklık farkının arttığını belirten Köylü, bitkilerin rüzgâr ve cereyanda kalmasının zararlı olduğunu söyledi. Özellikle buket çiçeklerin erken solmaya neden olduğunu belirten Köylü, "Bitkinin düşmanı cereyandır, bu nedenle dikkat etmek önemlidir. Gece pencereler kapalı tutulmalıdır. İthal çiçeklerin bakımı zor olduğu için bilgisi olmayan vatandaşlar bu çiçekleri yetiştiremez. Her saksı çiçeğinin kendine özgü bir bakımı olduğunu unutmamalıyız. Araştırma yapmalı ve çiçekçilerden bilgi almalıyız. Buket çiçeklerin suyu her gün değiştirilmelidir, böylece ömrü uzar. Yeşil yapraklı bitkilerin bakımı kolaydır ancak açan çiçekler daha hassastır. Bu nedenle bu dönemde yeşil yapraklı bitkiler tercih edilmektedir. Düğün sezonu olduğu için genellikle saksı bitkileri tercih edilmektedir. Vatandaşlardan ricam, çiçeklerin canlı olduğunu unutmamaları ve dikkatli olmalarıdır" dedi.