Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yapımı için protokol imzaladı. Bu merkez, deney hayvanları üretimi, tedariki, kullanımı ve araştırmalara hizmet etmek amacıyla kurulacak. Protokol sözleşmesi, İstanbul Tuzla'da bulunan bir alüminyum fabrikasının merkez yerleşkesinde imzalandı. Protokole göre, Osmaneli Belediyesi tarafından yer tahsisi, su kullanımı, elektrik hattı temini sağlanacak ve fabrika tarafından 600 metrekarelik bir bina inşa edilecek. Bu bina, BŞEÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanılacak. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Osmaneli Belediye fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Zaimoğlu arasında imzalanan protokol, merkezin faaliyete geçmesi için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.


Rektör Beydemir, bu projenin üniversite ve il için büyük bir katma değer sağlayacağını belirtti. Hayvan deneylerinin biyolojik bilimin temelini oluşturduğunu ifade eden Beydemir, Osmaneli ilçesinde oluşturulan bu merkezin ilgili fakülteler ve diğer üniversiteler için deney hayvanlarının yetiştirilmesine olanak sağlayacağını söyledi. Projenin hayata geçirileceği hayvan kompleksi, üniversite ve il için büyük bir katkı sunacak.


Rektör Beydemir, merkezin araştırmacılara yönelik bir sertifika programı düzenleyeceğini açıkladı. Bu program ile araştırmacılar, deney hayvanlarına yapacakları cerrahi müdahalelerde etik prosedürleri uygun bir şekilde uygulayabilecekler. Merkezde ayrıca hayvan refahı standartlarında deney hayvanlarının üretimi, barınması ve bakımı sağlanacak. Ayrıca çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik bilimsel çalışmalar da gerçekleştirilecek. Bu laboratuvar, önemli bir araştırma merkezi olacak.