Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'da hırsızlık olaylarında azalma yaşandığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'nün il genelinde hırsızlık olaylarını azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaların etkisiyle, bu yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir düşüş yaşandığı belirtildi. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 58,5, işyeri ve kurumların hırsızlık olaylarında yüzde 34,4, motosiklet hırsızlıklarında yüzde 48,9, hayvan hırsızlıklarında yüzde 16,7, oto hırsızlıklarında yüzde 5,6, yağma olaylarında ise yüzde 45,5 azalma kaydedildi.
­
­
Ayrıca gerçekleştirilen çalışmalarda, 126 ruhsatsız tabanca, 40 ruhsatsız tüfek, 72 kurusıkı tabanca, bin 255 mermi-fişek, 28 bin 350 gram tütün, 2 bin 685 paket gümrük kaçağı sigara, 98 bin 538 adet makaron ve 945 delici-kesici alet ele geçirildi.
­
­
1 Temmuz 2023 ile 12 Ağustos 2023 tarihleri arasında şehirde çeşitli suçlardan aranan 596 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Bu başarılı çalışmalar sayesinde, hırsızlık olaylarında önemli bir azalma sağlandığı ve halkın güvenliği ve emniyetinin sağlanması amacına yönelik adımların atıldığı görüldü. Kütahya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu düşüş trendinin devam etmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirttiler.
­
#Kütahya #hırsızlıkazalması #emniyet #güvenlik #suçlaşmaya