Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 20 Ağustos 2023 Pazar günü ALES sınavına katılacak adayların işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilmeleri için sabah 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak. Bu sayede, sınav öncesinde yaşanabilecek tüm sorunların çözüme kavuşması hedefleniyor.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) öncesinde, nüfus cüzdanlarını veya kimlik kartlarını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için özel bir düzenleme yapıldı. Bu adaylar, Nüfus Müdürlüklerine başvurarak 'Sınav Giriş Belgesi' ve bir adet fotoğraflarını yanlarında getirecekler. Bu belge ve fotoğraf ile beraber adaylara, yeni kimlik kartları düzenlenene kadar geçerli fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve karekodlu geçici kimlik belgesi verilecek.

Açıklamada ayrıca, nüfus bilgilerinde herhangi bir sorun yaşayan adayların bilgi güncelleme işlemlerinin yapılabilmesi için 20 Ağustos 2023 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün açık tutulacağı belirtildi. Bu sayede, adayların nüfus bilgilerindeki güncellemeler tamamlanacak ve sınav süreci sorun yaşanmadan devam edecek.

Oluşan bu düzenleme ile ALES sınavına katılacak adaylar, nüfus ve kimlik işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilecekler. Bu durum, sınav öncesinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmeyi hedeflemektedir.