Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de sitenin atıl vaziyette durması ve kötü niyetli kişilerin sığınak haline gelmesine tepki göstermek için mahalleli yetkililerden yardım talep edildi. Batıkent Mahallesi Orgeneral Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 25 yıl önce inşaatına başlanan ancak tamamlanmayan binalar, mahalle sakinleri arasında büyük endişe yaratıyor. Alkol ve uyuşturucu kullanımı ile suç olaylarının gerçekleştiği binalar, güvenlik açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor. Defalarca yapılan başvurulara rağmen bir çözüm bulunamaması üzerine mahalleli, yetkililerden yardım bekliyor.

Batıkent Mahallesi Muhtarı Derya Can, "Bu binaların yapımına 20 yıl önce başlanmasına rağmen hala tamamlanmadığını görüyoruz. Aslında birçoğu bitme aşamasına gelmiş durumdaydı. Ancak, hırsızlık olaylarıyla başlayan sorunlar sonucunda şimdi içki ve madde bağımlılarının yuvası haline gelmiş durumdalar. Güvenlik endişesi yaşıyoruz. Hem bizler, hem de çocuklarımız bu durumdan tedirginiz. Durumu emniyet, kaymakamlık ve belediyeye ilettik, ancak henüz bir çözüm bulunamadı. Buranın güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

65 yaşındaki Yasemin Kurtça, sahipsiz binalara girip yangın çıkaran kişilerin olduğunu söyledi. Kurtça, "16 yıl önce bu sitede yaşamaya başladık. Kooperatifin temelleri bizden önce atıldı. Başkan kaçıp gitmesinin ardından ikinci başkan da yolsuzluk suçlamasıyla cezaevine girdi. Bu süreci takip ettik ancak tamamlanamadı. Kimse bu binalara sahip çıkmıyor. Mahalle olarak gerçekten çok tedirginiz. Yakın zamanda burada yangın çıktı. İtfaiyeyi aradık, çocuklar kuru otları yakmıştı. Okullar açık olduğunda öğrenciler buraya giriyor. Ne yazık ki bir çözüm bulamadık. Site olarak dilekçe topladık, muhtarımıza verdik. Emniyet ve valiliğe başvurduk, belediye başkanıyla görüştük. Ancak kimse kooperatife dokunmak istemiyor. Durumunu bilmiyoruz ama uzun mahkeme süreci var. Sadece bir üyeden duyduğumuz kadarıyla mahkeme sürecinde olan bir kooperatifiz" dedi.

73 yaşındaki Arif Uzuner, özellikle gece saatlerinde binalara giren kişilerin endişe yarattığını söyledi. Uzuner, "Her türlü kötülüğü görüyorum burada. Öğrencilerden, şüpheli kişilere kadar. Bu binaların geçmişini biliyoruz. Yaklaşık 25 yıl önce temelleri atıldı. Bizim oturduğumuz binalardan önce inşa edilmeye başlandı. Gece yarısından sonra gelen insanlar oluyor. Köpeklere bir şey demiyorum çünkü burada köpeklere bakan insanlar var. Yiyecek falan bırakıyorlar. Ancak insanlar için durum değişiyor. Bu nedenle ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmasını istiyoruz. Burayı ilgilenen herhangi biri gözetleyebilir ve mahallemiz daha güvenli bir hale gelebilir" şeklinde konuştu.

Mahallede yaşayan çocuklar da durumdan endişe duyduklarını söyledi. Sebahat Esen, "Bu binaların yanından geçerken çok korkuyoruz. Yıkılmalarını istiyoruz" derken, Caner Fener ise "Bu binaların yıkılmasını istiyoruz. Gece korkunç şeyler yaşanıyor. Park veya oyun alanı yapılabilir. Annelerimiz, babalarımız korkuyor. Buradan geçmemize izin vermiyorlar. Kötü şeyler oluyor" dedi.

#Eskişehir #mahalleli #güvenlik #sahipsizbinalar