Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Tüketici Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gültekin Güllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yetersizlikleri nedeniyle tüketicilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkından mahrum bırakıldığını ifade etti. Güllü, Eskişehirli tüketicilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi'nin su hizmetleri, itfaiye hizmetleri, alt yapı, mezarlık hizmetleri, toplu ulaşım hizmetleri ve katı atık transfer istasyonları gibi birçok konuda yetersiz kaldığını belirten Güllü, bu hizmetleri sunma görevinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ancak yeterli hizmetin verilmediğini dile getirdi.

Dr. Gültekin Güllü; "Su yönetimi ve atık suların arıtılması konusunda yeterli çalışma yapılmamıştır. Mezarlık hizmetleri, mezarlıkların bakımı, onarımı yeterince yapılmamıştır. Ana yollar, mahalle, meydan düzenlemeleri ve alt yapı hizmetleri konusunda çalışmalar yapılmamıştır. Toplu ulaşım ve itfaiye hizmetleri yetersizdir. Merkez dışındaki ilçelerde katı atık transfer istasyonları ve atık bertaraf hizmetleri konusunda somut bir çalışma yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

Güllü ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yetersizliğinin sadece merkezdeki mahalleleri etkilemediğini, alt yapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu, kaldırımların çatlak olduğunu ve tramvay ve otobüs duraklarının çöp içinde olduğunu da vurguladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yetersizliği sonucunda tüketicilerin sağlıklı bir çevre hakkını elde edemediğine dikkat çeken Güllü, belediyenin temel hizmetleri sunmaya başlaması gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, ilgili bakanlık veya valilik tarafından yerinde tespitler yapılarak genel bütçeden doğrudan belediyeye verilen bu hizmetlere mali kaynak aktararak ilgili kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.