Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki Mahmut köyünde yaşayan minikler, tarım arazilerinde futbol oynamaktan sıkılmış durumda. Devlet büyüklerine seslenen çocuklar, kendilerine bir halı saha yapılmasını istiyor. Köydeki arazide oynadıkları maçlarda ise minikler hem yetenekleriyle hem de kıran kırana geçen mücadeleleriyle göz dolduruyorlar.

Mahmut köyü, Şuhut ilçesine bağlı ve nüfusu yaklaşık 2 bin kişiden oluşuyor. Bu köyde yaşayan çocuklar, halı saha yapılmasını talep ediyor. Futbolu çok sevdiklerini söyleyen minikler, mevcut sahalarının olmaması nedeniyle boş zamanlarını tarlalarda maç yaparak geçiriyorlar. Amatör liglerde top koşturan ağabeylerini ve yakınlarını heyecanla izleyen gençlerin en büyük hayali, köylerini temsil ederek resmi müsabakalara çıkmak. Ancak spor yapacak bir sahalarının olmaması büyük sorun teşkil ediyor. Bu yüzden çocuklar, devlet büyüklerinden halı saha yapılmasını isteyerek, artık maçlarını daha iyi bir yerde oynamak istediklerini ifade ediyorlar.

Öte yandan, tarlaya patpat ile giden küçük sporcular, antrenman ve maç sonrasında antrenörleri tarafından çikolata ve gofret ikramıyla ödüllendiriliyorlar. Mahmut köylü gençler, engebeli tarlalarda futbol oynamak zorunda olsalar da, her türlü zorluğa rağmen spor yapmaya devam edeceklerini belirtiyorlar.