Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile hayata geçirilen CREATE IN IZMIR: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub'ı Projesi heyeti, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol'u ziyaret etti.

Ziyarette, CREATE IN IZMIR projesi hakkında detaylı bir sunum yapıldı ve görüşmeler gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol, CREATE IN IZMIR projesinin Afyonkarahisar ve Ege Bölgesi için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.

CREATE IN IZMIR: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub'ı Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında İzmir'de hayata geçirildi. Proje, EGİAD, İzmir Vakfı ve İZKA iş birliğiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İEÜKREA) tarafından yürütülüyor.

30 ay sürecek olan proje kapsamında İzmir, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla gibi Ege Bölgesi illerinde dijital oyun, dijital sanatlar, bilişim/yazılım, tasarım, sinema/televizyon ve diğer yaratıcı endüstrilere odaklanılıyor. Proje, yaratıcı endüstrilerin ve üretim sektörünün uluslararası gücünü artırmayı hedefliyor.

CREATE IN IZMIR projesinin hedeflerinden biri de işbirliklerini teşvik etmek ve girişimcileri desteklemektir. Bu amaçla, proje kapsamında eğitimler, mentörlük hizmetleri, finansal destekler ve atölye çalışmaları gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek. Ayrıca, proje kapsamında uluslararası fuarlar, etkinlikler ve networking etkinlikleri düzenlenerek katılımcıların uluslararası pazarlara erişimi sağlanacak.

Türkiye'nin yenilikçi ve girişimci ruhuna katkı sağlamayı hedefleyen CREATE IN IZMIR projesi, kültürel ve yaratıcı sektörlerin dijital dönüşümünü desteklemek ve Türkiye'nin yaratıcılık potansiyelini uluslararası düzeyde göstermek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Projenin tamamlanmasının ardından Ege Bölgesi'nde bu sektörlerde faaliyet gösteren dijital girişimcilerin sayısının artması ve bölgenin uluslararası arenada daha fazla tanınması hedefleniyor.

#CREATEINIZMIR #yaratıcıendüstriler #girişimcilik #dijitaldönüşüm