Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu, Türkolog ve Çevirmen Edit Tasndi ile iş insanı İsmet Güral'a fahri doktora ünvanı verme kararı aldı. Bu kararın ardından DPÜ tarafından bir takdim töreni düzenlendi. Tören, Haliç Üniversitesi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Murat Sâlim Tokaç'ın müzik konseriyle başladı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, törende yaptığı açılış konuşmasında, Edit Tasndi ve İsmet Güral'ın Türkiye ve Macaristan ilişkilerine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Kızıltoprak, bu büyük onuru yaşamanın heyecanını ve gururunu ifade ederek, DPÜ adına fahri doktora ünvanı verme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdi. Kütahya'nın Macar halkı ve kültürüne aşina bir şehir olduğunu vurgulayan Kızıltoprak, şehrin ilk Macar cumhurbaşkanı Lajos Kossuth'u ağırladığını ve Macarların anayasa taslağının şehirde kaleme alındığını söyledi. Ayrıca, Macar Türkologu rmin Vmbéry'nin de İstanbul'da yaşadığı döneme değinen Kızıltoprak, Vmbéry'nin Türkoloji alanında dünyanın ilk örneklerinden birini kurduğunu ve birçok ülkenin Türkoloji çalışmalarına yön verdiğini belirtti. Kızıltoprak, bunun sonucunda Bekir Çobanzade, Hamit Zübeyr Koşay, Hasan Eren, İbrahim Kafesoğlu ve Şerif Baştav gibi önemli Türkologların yetiştiğini vurguladı.

Protokol konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sırasıyla Edit Tasndi ve İsmet Güral'a doktora cübbelerini giydirdi ve fahri doktora belgelerini takdim etti. Bu takdimin ardından Tasndi ve Güral, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu'nun kendilerini fahri doktora ünvanına layık bulmasına teşekkür ettiği konuşmalar yaptılar.

Tören, hediye sunumları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.