Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Otobüs firmaları yaz tatilinde bekledikleri yoğunluğa ulaşamadı. Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde normalde yoğun olan peronlar boş kalırken, otobüs biletlerindeki fiyat artışı nedeniyle vatandaşlar alternatif taşıma araçlarına yönlendi. Otobüs şoförleri de seferlerde yeterli doluluk oranına ulaşamadıklarını ve kazancın az olduğunu belirtti. Mazot fiyatlarındaki artıştan şikayetçi olan şoförler, otogarları da eleştirdi. Mazot fiyatlarının yüksek olması nedeniyle işlerin zor olduğunu ifade eden şoförler, tam dolu gitme imkanına sahip olamadıklarını dile getirdi. Belediyelerin rayiç fiyatlarının da yüksek olduğunu belirten şoförler, zorunlu olmadıkça insanların seyahat etmediğini ifade etti.

Eskişehir otogarında araç sahibi Ramiz Balkan, en büyük sıkıntının mazot fiyatları olduğunu söyledi. Giderlerin artması nedeniyle kazancın az olduğunu belirten Balkan, mazot fiyatının yüksek olması sebebiyle tam dolu gitme durumları olmadığını ifade etti. İnsanların zorunlu olmadıkça seyahat etmediğini belirten Balkan, otogarların da mazot fiyatlarını yüklü oranda aldığını dile getirdi.

Otogar esnafı İbrahim Özal da yaz sezonuna rağmen işlerin yeteri kadar yoğunlaşmadığını ifade etti. Otobüs fiyatlarının yükselmesi nedeniyle insanların seyahat etme sınırlamaları olduğunu söyleyen Özal, otogardaki işlerin düşük olduğunu belirtti. Otobüs fiyatlarının yüksek olması nedeniyle insanların alışverişlerini kısıtladığını ifade eden Özal, işlerin geçen yıla göre yüzde 50 oranında düştüğünü ifade etti.