Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehir'de, 'Kahraman' isimli bir köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası, hayvan severleri harekete geçirdi. Tepebaşı ilçesi Yenibağlar Mahallesi Aşçı Sokak'ta meydana gelen olayda, köpeğin yediği yemekten sonra rahatsızlandığı ve vücudunda titreme ve ağızından köpük geldiği belirtildi. Çevredeki vatandaşlar tarafından veterinere götürülen köpek, tüm müdahalelere rağmen zehirlenerek öldürüldü. Hayvan severler, olayın polislere bildirilmesinin ardından sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

Bir hayvan sever, 'Kahraman' köpeğin vaktini geçirdiği sokakta bulunan evinin penceresine yazı asarak olayın sorumlusuna mesaj gönderdi. "Ben de bu dünyada yaşayan bir canlıydım. Zehirlenerek öldürüldüm. Benimle derdi olanın derdi hiç bitmesin!" yazılı yazıda, köpeğin resmi de bulunuyordu. Hayvan severler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla bu olaya tepki gösterdi ve hayvanları zarara uğratan kişilerin cezalandırılmasını istediler.

Olayın yaşandığı bölgede yaşayan Yeşim Dal isimli bir hayvan sever, 'Kahraman'ın kendi köpeğinin en yakın arkadaşı olduğunu belirterek olayın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Kahraman'ı kurtarmak için çabaladığını söyleyen Dal, köpeğin ağzından köpükler geldiğini ve bir süre sonra yere yığıldığını ifade etti. Veterinere götürülmesine rağmen köpeğin kurtarılamadığını söyleyen Dal, olayın üzerine polise haber verdiğini ancak güvenlik kameralarının çalışmadığının ortaya çıktığını belirtti.

'Kahraman'ın öldürülmesinden sorumlu kişinin bulunmasını isteyen Dal, bu olayın peşini bırakmayacağını ve gerekenin yapılması için mücadele edeceğini dile getirdi. Köpeğin uzun süredir o sokakta bakıldığını belirten Dal, mahalle halkının onu beslediğini ve sevdiğini söyledi. Dal, bu olayı karaktersizlik olarak nitelendirerek başka bir açıklama bulunamayacağını ifade etti. Olayın araştırılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.