Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Göbel Termal Tesisleri yakınında onlarca leylek telef oldu. Yetkililerin ihbar üzerine bölgeye sevk ettiği ekipler, elektrik direkleri üzerinde ve yerde telef olan leylekleri gördü. Canlı olarak duran leylekleri uzaklaştıran görevliler, telef olanları ise imha etti.

Yaralı leylekler ise çiftçiler tarafından toprakta tutulup üzerinde varsa elektrik yükünü azaltıldıktan sonra veteriner hekim Mustafa Sevilmiş'in muayenehanesine götürüldü. Sevilmiş, burada leylekleri tedavi ettikten sonra Doğa ve Milli Parklar görevlilerine teslim etti.

Mustafa Sevilmiş, olayla ilgili olarak, "Sonbaharın yaklaşmasıyla göçe başlayan leyleklerin göç koridorunda mola verdikleri sırada bilinmeyen bir sebeple telef olduklarını düşünüyoruz. Yüksek elektrik akımına kapıldıklarını tahmin ediyoruz. Bu tür durumlarda vatandaşlarımızın 112 Acil'i arayarak bildirmeleri gerekiyor. Yaralı leyleklerin susuz bırakılmaması ve 24 saat gözetim altında tutulması önemlidir" şeklinde konuştu.

#Kütahya #Tavşanlı #leylek #telef #hayvanhakları #doğabileylekler