Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir'de yaz aylarında yapılan menemen yemeği için pazarcı esnafı domates ve yeşil bibere ilginin yüksek olduğunu söylüyor. Menemenin temel malzemelerinden olan domates ve yeşil biber, pazar tezgâhlarında hala çok talep görmeye devam ediyor. Domatesin kilosu 12,50 lira, yeşil biberin kilosu ise 20 lira olarak satılıyor. Pazarcı esnafı, menemenin yaz aylarında kolay yapılabilmesi nedeniyle vatandaşların bu malzemelere yönelmeye başladığını belirtiyor.

Eskişehir'de kurulan semt pazarında domates satan Ceylan Şahin, menemenin hala vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Şahin, domates satışlarının güzel gittiğini ve vatandaşların pazardan sebze almanın daha doğal olduğunu düşündüğünü ifade ediyor. Menemen yapmak için domates almanın önemli olduğunu belirten Şahin, "Vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yıl da menemenden vazgeçemiyor. Vatandaşlar pazardan domates alıp menemende kullanıyorlar. Pazar domatesi daha doğal ve güvenilir olduğu için tercih ediliyor. Satışlarımız iyi gidiyor. Vatandaşlar bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Fiyatlar piyasa koşullarına uygun. Geçen sene 8-10 liraydı, şimdi 12,5 lira. Yazın stok yapmak isteyenler için ideal. Salça yapımında da kullanılıyor" diyor.

Yeşil biber de menemenin ana malzemelerinden biri ve vatandaşlar tarafından satın alınıyor. Yeşil biberin kilosu da 20 lira olarak fiyatlandırılıyor. Satıcı esnafı, menemenin insanlar tarafından sevilen bir yemek olduğunu ve bu nedenle yeşil biberin de ilgi gördüğünü ifade ediyor. Satışların artmasını beklediklerini belirtiyorlar.

Bu arada, semt pazarında yoğunluk fazla değil gibi görünüyor.