Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok sektörde kullanılan şerbetçi otu hasadı başladı. Bu endüstriyel bitki, içecek sektörü başta olmak üzere ilaç, gıda ve kozmetik sektörlerinde sıklıkla kullanılıyor. Tarım Bakanlığı tarafından yapılan denemeler sonucunda en verimli sonuçların alındığı Pazaryeri ilçesinde 500 ailenin geçim kaynağı olan şerbetçi otu tarlalarında çiftçiler hasat mesaisine başladı. Ancak bu yılın yağışlı olması nedeniyle, rekolte beklentileri biraz azaldı. Şerbetçi otunun alım fiyatları ise geçtiğimiz aylarda Aroma için 41 lira, diğer çeşitler için ise 40 lira olarak açıklanmıştı. Hasat döneminin herkese hayırlı olması dileyen çiftçi Nurhan Keskin, şerbetçi otunun veriminde düşüş olduğunu belirtti.

Hasat dönemindeki verim düşüklüğü ile ilgili olarak, çiftçi Sami Ekti, "Hava şartları nedeniyle otalarda yanıklar var ve verim düşük" dedi.

Şerbetçi otu üreticileri kooperatifinin başkanı Zafer Kozpınar ise bu yılki rekoltenin düşük olacağını söyledi ve bunun sebebinin yağışlar olduğunu belirtti. Kozpınar ayrıca, Brewers Gold çeşidi için 40 lira, aroma çeşidi için ise 41 lira alım fiyatı belirlendiğini ve çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin de şerbetçi otu hasadının bereketli geçmesini diledi.

#şerbetçiotu #hasat #Bilecik #Pazaryeri #ürün #tarım