Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı 13. Başvuru Çağrı İlanı'nın 16 Ağustos 2023 tarihinde yayımlandığını duyurdu. Bu çağrı ilanı kapsamında Kütahya'da yapılacak projeler için başvurular, 4 Eylül 2023 tarihinden itibaren kabul edilecek.

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, çağrı ilanı kapsamında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ile tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımların destekleneceği belirtildi. Bu destek tedbirleri kapsamında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin yanı sıra süt ve süt ürünlerinin, kırmızı et ve et ürünlerinin, kanatlı eti ve et ürünlerinin, su ürünlerinin ve meyve-sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının destekleneceği ifade edildi. Yatırımlara TKDK tarafından yüzde 60-80 arasında hibe desteği sağlanacak ve ayrıca uygun yatırım harcamaları KDV ve benzeri vergilerden muaf tutulacak.

Başvuru yapmak veya bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğüne başvurabilecek veya 444 85 35 numaralı yardım masası hattını arayabilecekler.