Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'deki gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyahatsever Projesi sayesinde ücretsiz konaklama imkânı buluyorlar. Bu proje, gençlerin daha çok yer gezebilmesi için bir fırsat yaratıyor. Proje kapsamında, 18 ile 30 yaş arasındaki gençler, KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklama imkânı elde ediyorlar. Seyahatsever Projesi, Eskişehir'de de büyük ilgi görerek başarıyla uygulanıyor. Eskişehir'de bulunan İbni Sina KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Doğan Aslan Bey KYK Erkek Öğrenci Yurdu, gençlere ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor. Proje, 10 Temmuzdan bu yana Eskişehir'e gelen toplam 3 bin 887 gençten 2 bin 340'ının kız, bin 547'sinin ise erkek olduğu kaydedildi.

Proje kapsamında Eskişehir'e gelen gençlerin yaşadıkları deneyimler de oldukça olumlu. Bir öğrenci olan Tuncay Topçu, Antalya ve Eskişehir'de ücretsiz konakladığını belirterek, bu projenin kendisine önemli bir maddi kolaylık sağladığını söyledi. Topçu, konaklamadan tasarruf ettiği parayla daha çok gezebildiğini ve yeni yerler keşfettiğini dile getirdi. Arkadaşı Serbay Topçu ise projeden yararlanmak için sadece 5 dakika süren bir randevu işlemi yaptıklarını ve bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ifade etti.

Proje hakkında konuşan Akide Zeyrek ise yurtta konaklamanın avantajlarından bahsederek, özel konaklamaların genellikle pahalı olduğunu, bu projenin ise bütçesi olmayan kişiler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Zeyrek, gelecek sene de projeden yararlanmayı düşündüğünü belirtti.

Seyahat Sever Projesi'nin Eskişehir'deki yurtlarında görev yapan personeller de projeden memnun olduklarını ifade ettiler. Yurt Yönetim Memuru Arif Öztürk, Seyahat Sever Programının 5 gün boyunca konaklama imkânı sunduğunu ve bu programın kolaylaştığı için her geçen sene daha da başarılı hale geldiğini söyledi. İbn-i Sina KYK Kız Yurt Müdürü Semra Sarı ise bugüne kadar 2 bin 340 öğrenciyi misafir ettiklerini ve öğrencilerin memnuniyetleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Seyahat Sever Projesi, gençlerin daha fazla yer gezebilmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Sosyal medya etiketleri arasında #gençlikvesporbakanlığı, #seyahatseverprojesi, #eskişehir, #ücretsizkonaklama gibi etiketler kullanılabilir.