Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri, yaz tatillerini kimyasal temizlik ürünlerini üreterek değerlendiriyor. Okulun marka adıyla tescili yapılan temizlik malzemeleri üretimini artırmayı hedefleyen idareci ve öğretmenler öncülüğünde yapılan çalışmalarda, öğrenciler yüzey temizleyici, kireç çözücü, sıvı el sabunu ve çamaşır suyu gibi temizlik malzemelerini üretiyorlar. Üretimler, yaz tatili boyunca devam edecek ve taleplere göre dezenfektan ve kolonya gibi ürünlerin de eklenmesi planlanıyor.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğrencisi Elif Hayat Başak, kimya derslerinde öğrendiklerini pekiştirmek amacıyla yaz aylarında da okulda çalıştıklarını belirterek, bu sayede hem öğrenme hem de kazanç elde ettiklerini söyledi. Ürettikleri temizlik malzemelerinin gelecekte işe yarayacağına inanan Başak, yüzey temizleyici, sıvı el temizleyici, çamaşır suyu ve kireç çözücü gibi ürünleri yaz tatili boyunca ürettiklerini ifade etti. Kendi özgüvenlerinin geliştiğini ve el becerilerinin ilerlediğini belirten Başak, çalışmalarının kendi istekleriyle yapıldığını ve kendilerine harçlık çıkardıklarını söyledi.

Kimya Bölümü Teknisyeni Berrin Güçlü ise pandemi döneminde başladıkları maske üretiminin ardından dezenfektan ve kolonya üretimiyle temizlik ürünlerine yoğunlaştıklarını söyledi. Tecrübeleri arttıkça üretimin hız kazandığını belirten Güçlü, öğrencilerin yaz tatilinde de üretim yapmaktan mutluluk duyduklarını ve taleplerin gelmesi halinde özel kurumlar ve yurtlara da ürün sağladıklarını söyledi. Güçlü, öğrencilerle birlikte üretim yapmanın, katkı sağlamanın ve maddi olarak okula destek olmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.

Okul Müdürü Süleyman Sırrı Kabadayı ise atölyeye sahip olduklarını ve otomatik makinelerle her türlü temizlik ürününü üretebildiklerini belirtti. Hem okuldan hem de öğrencilerden talep geldiğini söyleyen Kabadayı, yaz tatillerinde bile öğrencilerin çalışmaya devam ettiğini ve öğrencilere asgari ücret düzeyinde ücret verdiklerini açıkladı. Ancak öğrencilerin amacının para değil, daha iyi öğrenmek olduğunu vurgulayan Kabadayı, teorik bilgileri uygulamalı olarak gerçekleştirerek becerilerini ve tecrübelerini artırdıklarını söyledi.