Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da sıcak hava dalgası devam ediyor. Termometreler, 36 dereceye kadar çıktığından dolayı vatandaşlar serinlemek için gölgelik alanlara yöneliyor. Ayrıca bol bol su ve dondurma tüketiyorlar.

Kentte sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteorolojik tahminlere göre, sıcak hava dalgası kentte devam edecek. Sıcaklıkların artarak devam edeceği ve yeni haftada termometrelerin 36 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlar, her geçen gün zorlaşan sıcak hava koşullarıyla mücadele ediyor. Sabah erken saatlerde ve gün batımına yakın sokağa çıkmayı tercih ediyorlar. Öğle saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise serinlemek için bol bol su ve dondurma tüketiyorlar. Yürümek zorunda olan vatandaşlar genellikle gölgelik alanları tercih ediyorlar.

Abdurrahman Mehmet Uysal adlı bir vatandaş, sıcak hava koşullarının insanlarla birlikte özellikle sokak hayvanlarını da olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Uysal, "İnsanlar bu sıcaklara dayanamazken, sokak hayvanları nasıl dayanacak? Bu havalarda onları da düşünmeliyiz. Sokak hayvanları açlıkla baş edebilirler, ancak susuzluğa dayanamazlar. İnsanlar mutlaka kapıları önüne su bırakmalılar. Hayvanlar açlıktan ölmeyebilir, ancak susuzluktan ölebilirler" dedi.