Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla kadınlara yönelik çalışmalara devam ediyor. Merkezde, kadınlara hukuki danışmanlık hizmeti veriliyor ve adalete erişim desteği sağlanıyor. Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara hakları konusunda bilgi aktarıyor ve adli yardım hizmetleri sunuyor. Bu çalışmalar, kadınlara destek olmanın yanı sıra kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle gerçekleştiriliyor.
Tepebaşı Belediyesi'nin Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik birçok konuda destek veren bir merkezdir. Kadınların temel insan hakları, ayrımcılık, şiddetsiz iletişim gibi konularda bilgilendirilmelerini sağlayan merkez, aynı zamanda 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de sunmaktadır.
Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Barosu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, kadınlara her Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arasında hukuki danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır. Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara aile içi şiddetin önlenmesi, kadın hakları ve adli yardım hizmetleri konularında bilgilendirmeler yapmaktadır. Kadınlar, yasal haklarını öğrenmek ve yasal yollara başvurmak istediklerinde Baro Adli Yardım Bürosuna yönlendirilerek adalete erişim desteği sağlanmaktadır.
Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Eylem Karacasu, hukuki destek hizmetiyle ilgili olarak projenin yeni olduğunu belirtmiştir. Bu projenin, ihtiyaç duyan kadınlara hukuki destek vermeyi hedeflediğini vurgulamıştır. Proje kapsamında, kadınların aile hukuku ve şiddetle ilgili konularda danışmanlık almak istemeleri durumunda randevu alarak bu hizmeti alabileceklerini söylemiştir. Karacasu, projenin amacının, adalete erişimde sıkıntı yaşayan kadınlara destek sağlamak olduğunu ve projenin sonunda destek alamayan kadınlara ekonomik olarak ulaşmak istediklerini ifade etmiştir.
Kadın Hakları Merkezinde gönüllü olarak çalışan Avukat Pınar Çelik Arpacı, Tepebaşı Belediyesi'nin bu projesinin kadınlara ulaşma açısından avantaj sağlayacağını dile getirmiştir. Aynı zamanda bu projeyle ilgili olarak paydaş olduklarını ve kadın hakları konusunda bilgilendirme yapacaklarını söylemiştir. Arpacı, merkeze gelen kadınların rahat olmasını ve bilgilerinin gizli kalacağını vurgulayarak, kadınların buraya güvenle gelebileceklerini belirtmiştir. Arpacı, Tepebaşı Belediyesi'nin bu projesini desteklemenin, baronun görevi olduğunu da ifade etmiştir.