Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Bilecik'te hobi amaçlı bir sera kuran Mesut Kolay, Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumlarıyla organik sebze yetiştirmeye devam ediyor. Gümüşdere Köyü'nde 300 metrekarelik bir serada domates, patlıcan, salatalık, kabak ve biber yetiştiren Kolay, her yıl yeni fideler üretirken, hiçbir zaman suni gübre kullanmadığını ve doğal hayvan gübresi kullandığını belirtiyor. Bu yıl 1,7 kilogramlık domates rekorunu kırmayı hedefleyen Kolay, köylerindeki hava şartları nedeniyle tarlasına sera kurduğunu söylüyor.

Mesut Kolay, 9 yıl önce Bulgaristan'dan "Bulgar Domatesi" cinsi ata tohumları getirerek serasında kullanmaya başlamış. Bu tohumların özelliği, yetiştiğinde büyük olmaları. Geçen yıl 1,5 kilogramlık bir domates yetiştiren Kolay, bu yıl ise 1,7 kilogramlık bir domates yetiştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, serasında salatalık ve biber de yetiştiren Kolay, salatalık fidelerinden bir tanesinde 50'ye yakın mahsul alabildiğini belirtiyor. Sebzelerinin doğal ve organik olmasına özen gösteren Kolay, koyun gübresi kullanarak tarlasını gübreliyor.

Ürettiği sebzeleri kendi ihtiyacı için kullanan Mesut Kolay, aynı zamanda komşularıyla da paylaşıyor. Gümüşdere Köyü'nün hava şartları nedeniyle sürekli olarak zirai don tehlikesiyle karşılaştıklarını ve bu nedenle tarlasına bir sera kurarak sebzelerinin korunmasını sağladığını belirtiyor.

Bilecik'te hobi amaçlı bir sera kuran Mesut Kolay, organik sebze yetiştirmeye devam ediyor. Domates, patlıcan, salatalık, kabak ve biber gibi sebzeleri ata tohumlarıyla yetiştiren Kolay, her yıl yeni fideler üretirken doğal hayvan gübresi kullanıyor. Bu yıl 1,7 kilogramlık domates rekorunu kırmayı hedefleyen Kolay, sebzelerini kendi ihtiyacı için kullanırken komşularıyla da paylaşıyor. Bilecik'in Gümüşdere Köyü'nde yaşayan Kolay, köylerindeki hava şartları dolayısıyla tarlasına sera kurarak sebzelerini zirai don tehlikesine karşı koruyor. #Bilecik #organiktarım #sera #domates