Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu, 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarında tam doluluk yaşadı. Yüksekokulun 7 ön lisans programına toplamda 287 öğrenci yerleştirildi. Bu sayede tüm kontenjanlar dolmuş oldu. Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Burak Kavaslar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını ifade etti. Kavaslar, "Bu sene öğrencilerimiz arasında liselerinden mezun olan öğrencilerimiz de bulunuyor. Ayrıca YÖK'ün 34 yaş üstü kadın vatandaşlara ayrılan kontenjanlarından da faydalandık. Toplamda 287 öğrencimiz yüksekokulumuza yerleşti" dedi.

Kavaslar ayrıca, "Bankacılık ve Sigortacılık" programında geçen yıl başlatılan 3+1 işletmede mesleki eğitim uygulamasına bu yıl da devam edileceğini belirtti. Program öğrencileri eğitimlerinin ilk 3 dönemini yüksekokulda tamamlarken son dönemlerini de işletmelerde/kurumlarda geçiriyorlar. Kavaslar, yeni kayıt olan öğrencilerin internet sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip etmelerini ve mezun olan öğrencilerin başarı hikayelerini incelemelerini önerdi.

Yerleşen öğrencilere hoş geldiniz diyerek başarılar dileyen Kavaslar, üniversite hayatlarında öğrencilere büyük bir avantaj sağlayacak olan işi yerinde öğrenme imkanını sunarak kariyerlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı.



#HisarcıkMYO #YerlestirmeSonuclari #Yuksekogretim #Egitim