Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Afyonkarahisar, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz Zaferi'nin 101. yılını kutluyor. Her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu yılki kutlamalara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılacak.

Kutlamalar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz zaferi öncesinde Şuhut'ta kaldığı Şuhut Atatürk Evi ziyaretiyle başlayacak. Ardından temsili olarak düşman birliklerini İzmir'e doğru süren atlı birliklerin İzmir'e uğurlanması ve kortej yürüyüşleri devam edecek. Kutlamaların ana etkinlikleri Şuhut Belediye Şehir Stadyumu'nda gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu, Mehteran Topluluğu, İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Topluluğu'nun gösterileriyle Zafer Yolu Konseri düzenlenecek.

Kocatepe'ye Zafer Yürüyüşü, saat 23.30'da Çakırözü köyünde başlayacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Kocatepe'ye yaklaşık 14 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de etkinlikler düzenlenecek. Çelenk sunumu, konuşmalar ve askeri harekâtın tüm detaylarının anlatıldığı etkinliklerin yanı sıra Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda da törenler düzenlenecek.

Kutlamalarda SOLOTÜRK gösterileri de yer alacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsü içerisinde bulunan Barış Manço Konser alanında gösteriler izlenebilecek. Aynı gün TRT sanatçıları da şehir konseri için Zafer Meydanı'nda Afyonkarahisarlılarla bir araya gelecek.

Afyonkarahisar'ın kurtuluşunu anlatan sergiler de vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca, uluslararası halk oyunları ekipleri eşliğinde Zafer Halk Yürüyüşü yapılacak ve "İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar" adlı fotoğraf sergisi açılacak.

Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutlayacak. Kurtuluş Günü programında uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, protokol konuşmaları ve şiir dinletileri yer alacak. Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibi ve Üzüm Salkımı Gösterileri de kutlamalarda yer alacak.

Büyük Taarruz Zafer Haftası'na katılan protokol üyeleri Garnizon Komutanlığı'nı ve Afyonkarahisar Belediyesi'ni ziyaret edecek. Anıtkaya Şehitliği'nde tören icra edilecek. Aynı gün uluslararası halk oyunları ekipleri gösteri sunacak ve KKK Bando Konseri AFİUM alışveriş merkezinde düzenlenecek.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Zafer Bayramı Fener Alayı, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden Anıtpark önüne yürüyüşle başlayacak. Fener Alayı bitiminde uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer alacak.

Afyonkarahisar, Zaferin 101. yılını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'ı ağırlayarak kutlayacak. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da tebrikleri kabul edecek. Ayrıca, çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlam