Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Eskişehir'in Yeşiltepe mahallesinde yaşanan patlaklar nedeniyle suların boşa aktığı öne sürülüyor. Vatandaşlar, bu duruma tepki gösteriyor. İddialara göre, mahalledeki içme suyu hattında meydana gelen patlaklar nedeniyle tonlarca su boşa harcanıyor. Vatandaşlar, patlakların hızlı bir şekilde onarılmamasına tepki gösteriyor. Ev ve iş yerlerindeki musluklardan gelen suyun azalmış olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin bu konuya müdahale etmemesinden dolayı rahatsızlık duyuyor.

Mahallede esnaflık yapan Ünal Mital, "Sularımız üç gündür sürekli patlak. Hiçbir bakım yapılmıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekipleri gelişigüzel çalışmalar yapıp geçiyor, musluklardan gelen su azalmış durumda." dedi.

Hamit Turhan ise çalışma yapılmadığını belirterek, "Üç gündür burası olduğu gibi, mahalle muhtarlığının önündeki su patlak. Oranın tamiri yapılmış mıdır bilmiyorum. Sokaktaki su patlağını bu sabah fark ettim, su oldukça fazla akmış olmalı çünkü evlerimize çok az su geliyor. İhtiyaçlarımız için şebeke suyunu kullanamıyoruz çünkü bakım yapılmıyor, alt yapı hizmetleri çok bakımsız. Belki de bir araba geçerken patlamış olabilir, büyük ihtimalle burası evlere giden şebeke hattıdır. Gördüğünüz gibi su yer altından akıyor." şeklinde konuştu.