Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de, ÇİMSA Çimento Fabrikası'nın faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan toz ve dumanın yakınında bulunan bir mahalleyi etkilediği bildirildi. Çukurhisar Mahallesi'nin sakinleri, fabrikadan salınan gaz, toz ve duman nedeniyle evlerin çatıları ve bitkilerin beyaz bir toz tabakasıyla kaplandığını belirtti. Ayrıca, mahallede kanser vakalarının arttığı da iddia edildi.

Mahalle halkı, ÇİMSA Çimento Fabrikası'nın olumsuz etkileriyle mücadele ettiklerini ifade etti. Özellikle akşam saatlerinde fabrikadan çıkan toz ve dumanın yoğunlaştığını ve havada bulut oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinleri, çamaşırlarını asamadıklarını ve sıcak havalarda cam bile açamadıklarını dile getirdi.

Hasan Hüseyin Tetik isimli bir mahalle sakini, fabrikadan çıkarak mahalleye ulaşan tozun kanser vakalarının artmasına neden olduğunu öne sürdü. Tetik, çamaşır serememeleri, cam ve kapıları silerken bulanık bir görüntünün oluşması gibi etkilerin yaşandığını ifade etti. Bölgede araştırma yapılmasını isteyen Tetik, köydeki kadın ve erkeklerde kanser oranının arttığını bildirdi.

Hülya Altun adlı bir mahalle sakini de akşam saatlerinde çamaşırlarını asamadıklarını ve çatıların beyaz bir hal aldığını belirtti. Astım hastası olduğunu ve havanın kararmasıyla solunum sıkıntısı yaşadığını ifade eden Altun, çevrede çok pis kokuların oluştuğunu dile getirdi. Kendisi ve mahalledeki birçok kişinin hastalıklarının arttığını belirten Altun, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Serkan Tura isimli bir başka mahalle sakini ise toz ve duman nedeniyle evlerinin, kıyafetlerinin, arabalarının ve ekinlerinin kirli hale geldiğini belirtti. Ayrıca, meyvelerin tadının dahi değiştiğini söyleyen Tura, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi. Çukurhisar'da herkesin evinde bir hastalığın olduğunu ifade eden Tura, seslerini duyurmak istediklerini belirtti ve yetkililerin bu duruma nasıl önlem alacaklarını bilmediğini söyledi.

#Eskişehir #ÇİMSA #çimento #fabrika #tozve duman #kanser #Çukurhisar #mahalle #kirli #hava #sağlık