Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp birimi (GETAT) altında ozon terapisi, hacamat, kupa tedavisi ve mezoterapi gibi hizmetler sunuyor. GETAT ünitesine başvuran hastalar, uzman hekimler eşliğinde muayene edilerek şikayetlerine ve isteklerine göre tedavi planları oluşturuluyor. Ozon terapisi, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Mezoterapi ise cilt altına bitkisel ve farmokolojik ilaçların karışımını enjekte ederek uygulanıyor. Hacamat ise ağrıların giderilmesi için uygulanan bir yöntemdir ve hastalar tarafından büyük ilgi görmektedir.

İç Hastalıkları Uzmanı Nargüler Aksu Tamuş, GETAT ünitesindeki uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ozon terapisi özellikle fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, kas hastalıkları, nörolojik hastalıklar, migren, huzursuz bacak sendromu ve diyabetik nöropati gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Ozon terapisi, hastadan alınan kanın ozonlanarak geri verildiği bir yöntemdir. Hacamat tedavisinde ise ağrıyan bölgelere kupalar vakumlanarak hacamat yapılır. Tamamlayıcı tedavi yöntemleri arasında yer alan bu uygulamalar, hastaların talepleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Ozon terapisi ve mezoterapi hakkında konuşan Aksu Tamuş, mezoterapinin bitkisel ve farmokolojik ilaçların cilt altına enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti. Kronik ağrılar, kas ve iskelet sistemi ağrıları, migren gibi nörolojik hastalıklar için de mezoterapi uygulanabilmektedir. Aksu Tamuş ayrıca, mezoterapinin yüz, cilt, boyun dekolte gibi bölgelere ve saç dökülmesine de etkili olduğunu söyledi.

65 yaşındaki Suzan Dökmeci, GETAT ünitesinde tedavi gören hastalardan biridir. Dökmeci, tedavi sonrasında yürüme problemlerinin ortadan kalktığını ve merdiven çıkma konusunda da rahatladığını belirtmiştir. Hastalığının bacaklarına ameliyat gerektireceği söylendiği halde şifa bulduğunu ifade eden Dökmeci, artık geceleri rahatça uyuyabildiğini ve kramplardan kurtulduğunu söylemiştir. Hacamat tedavisi sayesinde büyük bir iyileşme sağlayan Dökmeci, artık hem merdiven inebiliyor hem de çıkabiliyor.

#Eskişehir #GETAT #ozonterapi #hacamat #kupatedavisi #mezoterapi #sağlık #şifa