Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediyesi, Gençlik Merkezleri ve İşitme Engelli Çocukların Anneleri (İÇAD) ile birlikte çalışarak Devrialem Çizer Atölyesi düzenledi. İşitme engelli bireyler, atölyede farklı ülkelerin şehir dokusunu ve kültürünü defterlerine çizme fırsatı buldular.

Tepebaşı Belediyesi, gençler için çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara farklı aktiviteler sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri ve İÇAD iş birliğiyle Devrialem Çizer Atölyesi düzenlendi. 29 Ekim Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen atölyeye 7-18 yaş arası işitme engelli bireyler katıldı. Atölyede her hafta farklı bir ülkeden farklı bir şehrin yaşamı, şehir dokusu, mimarisi, yöresel lezzetleri, kıyafetleri ve kültürü tanıtıldı. Amacı, katılımcılara eskiz defteri tutma becerisi kazandırmak ve bulundukları ya da gelecekte gidecekleri şehirlerde farkındalıkla gezebilmeleri için hazırlık yapmalarını sağlamaktı.

Atölyenin eğitmenliğini Zeynep Gül Bağan yaptı. Katılımcılar, Eskişehir, Nebraska, Saratov, Quebec, Antep, Paris, Kurtuba, Ürdün, Porto, Ohrid ve Seul gibi 11 farklı şehri eskiz metotlarıyla defterlerine çizdi.

Atölyeye katılan 9 işitme engelli bireyin yaratıcılığıyla ortaya çıkan 90 eser ise 18-19-20 Eylül 2023 tarihlerinde Atila Özer Karikatürlü Ev'de sergilenecek.