Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklık, sanayi esnafını etkiliyor. Bu sıcaklar altında çalışmak zorunda olan esnaf, sürekli olarak sıvı tüketerek kendilerini korumaya çalışıyor. Ancak dışarıda 10 dakikadan fazla kalamadıklarını belirtiyorlar.

Ülke genelinde yaşanan yaz mevsimi, son yılların en sıcak ayları olarak nitelendiriliyor. Sıcakların en yüksek seviyeye ulaştığı saatlerde uzmanlar, vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Ancak sanayide çalışmak zorunda olan esnaf, zorlu şartlar altında geçimlerini sağlamak için mücadele ediyor. Güneşin ısısına eklenen asfalt ve araç motorlarının sıcaklığı, esnafların çalışma koşullarını zorlaştıran etmenler arasında yer alıyor. Sıcakta da işlerine devam etmek zorunda olan esnaf, bol bol sıvı tüketerek zamanın büyük bir bölümünü gölgede geçirmeye çalışıyor.

Aşırı sıcaklarda motor tamiri yapan usta, Seyfi Apaş, günde litrelerce su içtiğini belirterek, "Evet, sıcakta zaten aracın sıcaklığı, motorun sıcaklığı, havanın sıcaklığı zaten yeterince sıcak. Tansiyon sorunumuz var, sıcak havanın etkisiyle halsizlik, yorgunluk, baygınlık gibi şeyler yaşıyoruz. Genellikle gölgelerde çalışmaya çalışıyoruz. Ayrandır, kola gibi içeceklerle serinlemeye çalışıyoruz, sürekli ellerimizi yüzümüzü yıkıyoruz." dedi.

Küçük Sanayi Bölgesi'nde çalışan başka bir motor ustası, Taner Kök ise sıcaklıklar hakkında şunları söyledi: "Havalar çok sıcak, araçların sıcaklığı da bir yandan şartları çok zorlaştırıyor. İşler yoğun oluyor, yetiştirmekte zorlanıyoruz. Hava sıcaklığı müşterileri de bunaltıyor, işim çabuk bitsin diye düşünüyoruz. Ancak hava şartlarına yapacak bir şey yok. Zorlu şartlar altında çalışmaya devam etmek zorundayız. Sonuçta burada ekmek yiyoruz, çoluk çocuğumuz var. Onlara bir gelecek sağlamak için mecbur çalışacağız. Sıcaktan mümkün olduğunca içeride kalmaya çalışıyoruz. Dışarıda 10 dakikadan fazla kalamıyorum ben. Bir yandan motor sıcaklığı, diğer yandan hava sıcaklığı çok yüksek. Ben kendim bunalıyorum, elemanlar genellikle içeride çalışıyor. Ben de dışarıda 10 dakikadan daha kısa bir iş varsa hemen halledip içeri giriyorum. Su tüketimimiz çok fazla. Günlük olarak bir ya da iki damacana su içiyoruz. Yani serinlemek için mecbur tüketiyoruz." şeklinde konuştu.

#Eskişehir #sıcak #sanayiesnafı #işçi #sıcakhaftalar #havaşartları #serinleme