Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinden Dr. Osman Alagöz tarafından kurulan Tungasoft, çocuklara yönelik eğitici oyunlar geliştirmeyi amaçlayan bir şirket. 2019 yılında kurulan şirket, yıllar boyunca oynanabilecek oyunlar üretme hedefiyle yola çıktı ve portföyünü her geçen gün genişletiyor.

Tungasoft, Bilecik'teki ATAP Teknopark'ta bulunan ve üniversitenin ortağı olduğu bir girişimcilik merkezi olan ATAP Teknopark'ta faaliyet gösteriyor. Ayrıca, kitlesel fonlama kanalıyla Bilecik'te halka arz edilen ilk şirket olma unvanını da elinde bulunduruyor. Tungasoft Yazılım Eğitim ve Danışmanlık A.Ş., sürekli büyümeye devam ediyor.

Dr. Osman Alagöz, üniversitedeki akademisyenlere ve öğrencilere girişimcilik hakkında tavsiyeler veriyor. Dr. Alagöz, "Tungasoft A.Ş., Türkiye'de kitlesel fonlamadan faydalanan beşinci firma. Aynı zamanda Türkiye İş Bankası'nın yürüttüğü bir eğitim programına kabul edilen Türkiye'deki faaliyet gösteren firmaları kapsayan eğitim programına kabul edilen ilk şirket. Bu eğitim sayesinde sektörde uzman firmaların yöneticileriyle bir araya gelerek eğitici oyunların yerli ve milli bir zeminde hazırlanmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Dr. Alagöz ayrıca, üniversitedeki akademik personel ve öğrencilerin girişimcilik konusunda eğitim alabilmeleri için Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile iletişime geçmelerini tavsiye etti. Ayrıca, Ekim ayında TTO'nun Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle gerçekleştireceği "SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı"na katılarak merak ettikleri konulara cevap bulabileceklerini belirtti.

#Bilecik #ŞeyhEdebaliÜniversitesi #Tungasoft #eğiticiOyunlar #kitleselfonlama #girişimcilik #innovation