Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki doğal maden suyu, şifa arayan vatandaşların ilgisini çekiyor. Suyun doğallığı ve iddia edilen şifalı özellikleri nedeniyle, insanlar çeşmeye gidip suyun tadını deniyor ve getirdikleri şişeleri dolduruyorlar. Bu doğal maden suyu, yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor ve uğrak noktası haline geliyor.

Eskişehir'de yaşayan Abdullah Özkaya, ailesiyle birlikte Mihalgazi ilçesine gelerek şifalı su içmek için burada olduklarını belirtiyor. Suyun gerçek bir maden suyu olduğuna, birçok rahatsızlığa iyi geldiğine inandıklarını söyleyen Özkaya, damadı için suyu denemek ve getirdikleri şişeleri doldurmak için burada olduklarını ifade ediyor. Su, Mihalgazi ilçesindeki bir dağdan gelerek çeşmeden akıyor ancak son zamanlarda suyun akışının azaldığını belirtiyorlar. Özkaya, suyun şifalı olduğunun bilindiğini ve bunun da insanların suyu içmesi ve yanlarında götürdükleri şişelerle suyu doldurmalarının sebeplerinden biri olduğunu söylüyor.

Hasan Kobal ise uzun yıllardır bu çeşmedeki şifalı sudan içtiğini ve buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin de suyu denemek için geldiklerini belirtiyor. Mihalgazi ilçesindeki suyun doğal, lezzetli ve şifalı olmasının, burayı bir uğrak noktası haline getirdiğini söylüyor. Eskiden burada insanların çadırlar kurarak kamp yaptıklarını ancak son zamanlarda ziyaretçi sayısının azaldığını ifade ediyor. Kobal, içilebilir maden suyu olduğunu belirterek, suyun hangi hastalıklara şifalı olduğunu tam olarak bilmediğini ancak birçok derde iyi geldiğinin söylendiğini belirtiyor. Ayrıca marketlerde satılan maden sularının bu doğal suya benzemediğini çünkü işlem gördüğünü ifade ediyor ve Mihalgazi'deki suyun tamamen doğal olduğunu vurguluyor.

#Eskişehir #Mihalgazi #doğalmadensuyu #şifa #turist