Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde başlayan orman yangını, ekipler ve bölge halkının karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ayrıca yangına havadan müdahale etmek amacıyla 2 adet helikopter de görevlendirildi.

Seyitgazi ilçesine bağlı Kümbet ve Oynaş mahalleleri arasında bulunan bir arazide anız yangını başladı ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın hızla büyürken, özellikle Oynaş Mahallesi'ne doğru ilerlemeye başladı. Yangının kontrol altına alınması için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve 8 arazöz ile 3 su tankeri yanı sıra 2 adet de helikopter görevlendirildi. Ekipler ve bölge halkı karadan yangına müdahale ederken, helikopterler de havadan söndürme çalışmalarına katkı sağlıyor.

Yangının söndürülmesi için yoğun çaba harcanırken, yetkililer olayın tam nedenini belirlemek için de çalışmalara başladı. Ancak söndürme çalışmaları sürerken rüzgarın da etkisiyle yangının kontrol altına alınması zaman alabilir.

Orman yangınları, ülkemizde her yıl büyük bir tehdit oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında sıcak hava ve kuraklık nedeniyle yangın riski artıyor. İyi bir yangın önleme ve müdahale sistemi oldukça önemli. Bu nedenle, yangınla mücadele ekiplerine ve havadan müdahale araçlarına hızlı bir şekilde ulaşabilmek, yangınların kontrol altına alınması açısından büyük önem taşıyor.

Orman yangınlarına karşı toplum bilincinin artırılması da önemli bir faktör. Özellikle doğal alanlarda piknik veya ateş yakma gibi riskli davranışlardan kaçınılması, yangın çıkmaması için önemli bir önlem olabilir. Ayrıca, yangınların erken tespiti ve hızlı müdahalesi için vatandaşların dikkatli olması ve yetkililere hızlı bir şekilde bilgi vermesi gerekiyor.

#Eskişehir #Seyitgazi #orman #yangın #havadanmüdahale #ekip #helikopter #söndürme #ohal #dikkatliolun #ormanlarımızkorunsun