Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

66 yaşındaki İsmail Geçer, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde aldığı 'Solunum Rehabilitasyonu' tedavisi sayesinde KOAH hastalığına bağlı nefes darlığından kurtuldu. Yaklaşık 15 yıldır KOAH ile mücadele eden Geçer, hastalığa bağlı olarak yaşadığı nefes darlığı sorunu nedeniyle sık sık hastanelik oluyordu. Göğüs Hastalıkları Profesörünün tavsiyesi üzerine Eskişehir Fizyomer Terapia'ya başvuran Geçer, 20 seanslık solunum rehabilitasyonuyla hayatında büyük bir değişiklik yaşadı. Geçer, "Nefes almayı bu yaşıma kadar doğru düzgün bilmiyormuşum" dedi.

KOAH hastalığına bağlı nefes darlığının azalmasıyla birlikte hayatının değiştiğini söyleyen İsmail Geçer, artık 4. kattaki evine bile çıkabildiğini ifade etti. Geçer, 15 yıldır ilaç kullandığını ve yaklaşık bir hafta hastanede yattığını belirtti. Solunum rehabilitasyonuna yönlendirilmesiyle Fizyomer'e başvuran Geçer, yaklaşık 23 gündür tedavi görmekte ve sonuçlardan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Geçer, solunum egzersizi yapmanın ona doğru nefes almayı öğrettiğini ve artık rahatça yürüyebildiğini söyledi.

İsmail Geçer'in muayenesinde, nefes darlığı nedeniyle şikayetlerini dile getirmekte zorlandığını söyleyen Fizyomer Terapia Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, solunum rehabilitasyonunun hastaya büyük fayda sağlayacağını ilettiklerini belirtti. Geçer, Fizyomer'de solunum rehabilitasyonu yapıldığını öğrenip merkeze başvurdu. Tünerir, Geçer'in ilk muayenede bile nefes darlığından dolayı zorlandığını ve konuşamadığını ifade etti. Solunum kaslarını güçlendiren bir fizyoterapi programıyla Geçer'in akciğer kapasitesini artırdıklarını söyleyen Tünerir, 20. seansa gelindiğinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Geçer'in daha rahat nefes alabileceği, solunum kapasitesinin arttığı, daha fazla yol yürüyebileceği ve gezebileceği ifade edildi.

#KOAH #solunumrehabilitasyonu #EskişehirFizyomerTerapia #İsmailGeçer