Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Valisi Musa Işın, kurum ziyaretlerine devam ediyor. İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve emniyet personelini ziyaretinde yaptığı açıklamada, amacının uyuşturucu sorununu Kütahya'dan tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç'ın da bulunduğu ziyarette Vali Işın, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uyuşturucu meselesinin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Vali Işın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İçişleri Bakanı ve güvenlik güçlerinin büyük çaba sarf ettiğini ifade etti.




Kütahya'da uyuşturucu kullanımında istenmeyen bir artış yaşandığını belirten Vali Işın, güvenlik güçlerinin bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Kütahya'nın bu illetten tamamen kurtulması için ciddi bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Işın, umut verici çalışmaların olduğunu dile getirdi.




Emniyet güçlerinin yaptığı çalışmaları ve elde edilen sonuçları paylaşan Vali Işın, 2022 yılında uyuşturucu satan 57 kişinin tutuklandığını, bu rakamın 2023 yılında son 8 ayda ise 77 kişi olduğunu belirtti. Tutuklanma oranında yüzde 35'e yakın bir artış olduğunu ifade eden Işın, uyuşturucu üretenlerin sayısının da arttığını söyledi. Bu konuda kararlı olduklarını ve suçluları mutlaka adaletin önüne çıkaracaklarını belirten Vali Işın, ailelere de çağrıda bulunarak çocuklarını bu tehlikeden korumalarını istedi.