Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar'da gerçekleşen Büyük Taarruz'un 101'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında parti il başkanlığını ziyaret etti. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamlarına değindi. Yılmaz, "Dünya yüzde iki büyürken biz yüzde altı büyümüşüz. Şikayet ettiğimiz sorunlar yok mu? Elbette var. Enflasyon başta olmak üzere şikayet ettiğimiz, uğraştığımız, mücadele ettiğimiz sorunlarımız elbette var. Bugünkü meselelerimizi de inşallah yine aynı güçlü liderlikle siyasi istikrarla aşacağız." dedi.




AK Parti'nin son 20 yılda büyük başarılara imza attığını ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamının son yıllarda önemli bir artış gösterdiğini belirtti. Kişi başına geliri ölçen bu rakamlardan bahseden Yılmaz, "Bu 21 yıllık yönetimimizde ne olmuş? Bunu özetleyen bir rakam. O da büyüme rakamı. Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamı. 3 bin 600 kişi başına dolardan almışız. Geçen yıl 2022 itibarıyla 10 bin 600 dolara çıkmış. Kişi başına gelirimiz" şeklinde konuştu.




Yılmaz, Türkiye'nin istikrarlı büyüme performansının dünya ortalamalarının üzerinde olduğuna dikkat çekti. "Ortalama büyüme hızımız, yani bu 20 yıl boyunca 2002'den, 2022'ye 20 yılda ortalama ne kadar büyümüş diye baktığınızda 5,5 bir büyüme sağlamışız. Büyüme hızımız yüzde 5,5. Dünya puanında ne kadar büyümüş yıllık ortalama? Son 20 yılda 3.6 büyümüş. Yani dünya büyümesinin aşağı yukarı iki puan üstünde bir büyüme performansı ortaya koymuşuz" diyen Yılmaz, Türkiye'nin pandemi, savaş ve deprem gibi olumsuzluklara rağmen büyüme trendini sürdürdüğünü vurguladı. Yılmaz ayrıca, ekonomik istikrarın temelinin siyasi istikrar olduğunu savundu.




Yılmaz'ın konuşmasında enflasyon sorununa da değinen Yılmaz, Türkiye'nin yüksek büyüme performansına rağmen bazı sorunlarla mücadele ettiğini belirtti. Ancak, Türkiye'nin dünya ile karşılaştırıldığında büyüme ve istihdam konularında iyi bir noktada olduğuna işaret etti. Yılmaz, geçen yıl 250 milyar doları aşan bir ihracat gerçekleştirdiklerini ve pandemi sonrası dönemde 6 milyon yeni istihdam yaratıldığını ifade etti. Bu başarıların siyasi istikrarın sonucu olduğunu vurgulayan Yılmaz, gelecekte de aynı güçlü liderlik ve siyasi istikrarla bugünkü sorunların aşılacağını dile getirdi.