Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya ilinin Emet ve Simav ilçelerinde çıkan orman ve arazi yangınları hızlı müdahale sayesinde kontrol altına alındı. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Emet Orman İşletme Müdürlüğü tarafından saat 11.30'da gelen duman ihbarına hemen müdahale edildi. 2 ilk müdahale aracı, 2 pikap, 1 İHA, 10 işçi, 4 memur ve 3 teknik eleman yangına müdahale etti. Müdahale sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve yaklaşık 0,3 hektar alan zarar gördü.

Simav ilçesi ise Musalar Orman İşletme Şefliği sınırlarında yıldırım kaynaklı bir yangınla karşı karşıya kaldı. Saat 12.15'te köy muhtarı tarafından ihbar edilen yangına 2 arazöz, 1 su ikmal aracı, 3 pikap, 1 İHA, 30 işçi, 3 teknik eleman ve 3 memur anında müdahale etti. Kısa sürede yangın söndürüldü ve 65 metrekarelik bir alan zarar gördü.

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, henüz nedeni belirlenemeyen bir orman yangınına da müdahale ettiler. Ayvalı yangını olarak adlandırılan olaya Arapdede Kulesi'nden saat 13.30'da müdahale edildi. Yangına 4 arazöz, 1 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 1 dozer, 1 İHA, 1 helikopter, 3 itfaiye aracı, 50 işçi ve 5 teknik eleman katıldı. Yangın sonucunda 1 hektarlık bir alan zarar görürken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.