Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Isparta'da yaşayan 48 yaşındaki ev hanımı Fatma Üresin, beline kadar uzattığı saçlarını kestirerek lösemili hastalara peruk yapılması için bağışladı. Sağlıklı uzattığı saçlarını kestirmeyi düşünen Üresin, KANSEV Derneği'nin saç bağışı paylaşımlarından etkilendi ve saçlarını lösemili hastalara bağışlamak için kuaföre gitti. Üresin, dernek başkanı Cemaliye Bardakçı'yı uzun zamandır tanıdığını belirterek saç bağışı paylaşımlarını gördükçe etkilendiğini ve saçlarını lösemili hastalara bağışlamak istediğini söyledi.


2007 yılında meme kanseri olan ve tedavilerinden sonra KANSEV Derneği'ni kuran Cemaliye Bardakçı, lösemili hastalara desteklerinin devam ettiğini söyledi. Geçen yıl gönüllü vatandaşlardan saç bağışı alarak peruk yapmaya karar verdiklerini belirten Bardakçı, bu projenin içine girdiklerini ve saç bağışlarıyla peruklar yapacaklarını söyledi. Bardakçı, bu perukları hastalara dağıtmak istediklerini ve ne kadar fazla bağış olursa o kadar çok hasta için peruk yapabileceklerini ifade etti.



"Saçlarımız çöpe gitmesin bağış yapsınlar bizde peruğa dönüştürelim"

Bardakçı, insanların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Saçlarının dökülmesiyle moral bozulduğunu ve özellikle gençlerin bu durumdan çok etkilendiğini söyleyen Bardakçı, saçın çöpe gitmesi yerine bağış yapmanın hastaları mutlu ettiğini vurguladı. Bardakçı, halktan daha fazla bağış beklediklerini dile getirdi.


Isparta'da 25 yıldır kuaförlük yapan Türkan Tık ise gönüllü bağışçılara ücretsiz saç kesimi yaptıklarını ve bu projede yer aldığını belirterek, katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.