Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de düzenlenen Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Festivali, açılış konuşmalarının ardından, uçuş gösterileriyle başladı. Festivalin açılış törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, THK Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde planör uçuşları, uçurtma uçurma, havacılık stantları gezme ve muhteşem uçuş performanslarını izleme gibi etkinlikler düzenlendi. Vali Aksoy, konuşmasında havacılığın gelişmesi için kurumlar arası iş birliği yapacaklarını belirtti. THK Çağrı Heyeti Başkanı Yüksel ise festivalin uluslararası boyutta taşınması için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, festivalde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in havacılık sektöründe önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, havacılığın daha iyiye gidebilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Aksoy, havacılığın gelişmesi ve uluslararası bir standarta taşınması için tüm kurumlarla iş birliği yapacaklarını ifade etti.

THK Çağrı Heyeti Başkanı Ali Yüksel ise festivalin uluslararası boyutta taşınması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yüksel, uçma hakkını desteklediklerini ve gençlerin uçma heyecanlarını gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, geçen yıl düzenlenen festivalin büyük ilgi gördüğünü ve bu yıl da ilginin arttığını dile getiren Yüksel, festivalin Türk Devletleri Havacılık Festivali gibi uluslararası bir etkinlik haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ise festivalin uluslararası bir hale getirilerek genişletileceğini söyledi. Bozkurt, gençlere havacılığı sevdirmek ve Atatürk'ün talimatıyla havacılıkla ilgili eğitim vermek amacıyla festivalin düzenlendiğini belirtti. Gelecek yıl festivalin Türk Devletleri Havacılık Festivali adıyla uluslararası bir etkinliğe dönüşmesini amaçladıklarını dile getiren Bozkurt, festivalin tüm dünyaya açılan bir etkinlik haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

Festivalde planör uçuşunu deneyimleyen Ali Aktaş ise çok keyifli bir deneyim yaşadığını belirtti. Festivalin güzel bir şekilde düzenlendiğini gözlemlediğini söyleyen Aktaş, umutlarının böyle devam etmesi olduğunu ifade etti.