Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Hastane Caddesinde ticaretle uğraşan esnaflarla bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, Hastane Caddesi esnafıyla daha önce de buluştuğunu ve bu buluşmalarda gelen talepleri karşıladıklarını belirtti. Hastane Caddesi'nin, Isparta Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi'nin bölgedeki taşınmasıyla boş kalan bir ticaret alanı olduğunu ifade eden Başdeğirmen, esnaflarla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen ayrıca, Hastane Caddesi'nin üniversite caddesi olabileceği fikrini esnaflarla paylaştığını ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin bu bölgeye taşınmasıyla bu hedefe ulaşıldığını vurguladı.

Başkan Başdeğirmen, Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneğini kurarak bölgede eğitim yatırımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Kendi inisiyatifiyle kurulan dernek sayesinde eski kız koleji alanında bir eğitim binası yapımını tamamlayarak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine teslim edildiğini ifade eden Başdeğirmen, aynı zamanda eski devlet hastanesi alanında büyük bir kampüs inşaatının da devam ettiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, yakın bir sürede 10-12 bin öğrencinin bu bölgede yaşayacağını ve Hastane Caddesi'nin öğrenciler ve vatandaşların yoğunluğuyla canlanacağını belirtti. Ayrıca, Başdeğirmen esnaflarla birlikte caddenin iyileştirilmesi için neler yapabileceklerini görüşmek ve konuşmak istediklerini ifade etti.

Başkan Başdeğirmen, caddenin yeniden düzenlenebileceğini ve bu düzenleme sonrasında çift araç parkı gibi sorunların yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Otobüs hatlarının ve otomobil geçişlerinin artacağını, yaya geçişlerinin de daha fazla olacağını belirten Başdeğirmen, kaldırımlarla birlikte aydınlatma konularında çalışma yapılması talimatını verdi. Ayrıca, aydınlatmaların ve diğer düzenlemelerin okul bölgesinde tüm cadde ve sokaklarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Esnaflar ise Isparta'nın birçok ile göre iyi bir konumda olduğunu ve şehrin birçok hizmeti hak ettiğini söylediler. Başdeğirmen sayesinde birçok sorunun aşıldığını ifade eden esnaflar, başkanın çalışmalarını desteklediklerini belirttiler.