Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milletiyle Beraber İlelebet Muzaffer Kocatepe Buluşması etkinlikte yaptığı konuşmada ittifak sistemini eleştirdi. Akşener, ittifak sistemine yönelik eleştirilerini dile getirirken, Türk siyasetine uygun olmadığını ve zarar verdiğini savundu. Akşener, partilerin siyaset alanlarının zayıfladığını ve sorun çözme yeteneklerinin elinden alındığını ifade etti. Ayrıca, ittifak sisteminde milli güvenlik sorunu olarak gördükleri ayrılıkçı yapıların sisteme sızma çabalarına karşı olduklarını belirtti. Akşener, İYİ Parti olarak ittifak sisteminin sürdürülebilir bir başarıya ve milletin kazanmasına olanak sağlamadığına inandıklarını ifade ederek, Türk siyasetinde yeni bir anlayışın merkezi olmak istediklerini vurguladı.




Yaklaşan yerel seçimlere dikkat çeken Akşener, İYİ Parti'nin tek başına seçimlere gireceğini ve diğer siyasi partilere de ayrı ayrı seçimlere girmeleri çağrısında bulundu. Yerel seçimlerin genel seçim havasında değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Akşener, her yörenin ayrı bir özelliği olduğunu ve yerelin demokrasiye dair önemli bir boyut olduğunu ifade etti. Akşener, İYİ Parti olarak kendi kadrolarıyla yerel seçimlere katılacaklarını ve göreve talip olacaklarını belirtti. Ayrıca, tüm siyasi partilere açık çağrıda bulunarak, vatandaşların siyasi tercihlerini ve yerel özelliklerini yansıtan bir rekabet ortamı oluşturulmasını istedi. Akşener, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, seçimlere ayrı ayrı girme çağrısı yaptı.



#İYİ Parti #MeralAkşener #ittifaksistemi #yerelseçimler #seçimler #Türksiyaseti