Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyük Taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Kocatepe'de, tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri katıldı. Törende Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Büyük Taarruz ile Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarıldığı vurgulandı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende İzmir'e bisiklet sporcularına Türk bayrağını teslim etti.


Törende konuşan Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Türk milletinin tarihinin şan ve şeref dolu olduğunu belirtti. Türk milletinin geçmişinde birçok devlet adamı ve lider yetiştirdiği vurgulandı. Yöner, Türk milletinin Büyük Taarruz ile Anadolu'yu düşmandan temizleyerek Kıbrıs Barış Harekatı ile soykırıma engel olduğunu ve 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine karşı destansı bir direniş gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda Türk milletinin bölgede terör koridoruna karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği ve huzur ile istikrarı sağladığı vurgulandı.


Tuğgeneral Yöner'in ardından Piyade Yarbay Ahmet Özdemir, Büyük Taarruz'da yaşananları anlattı. Tören, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret edilerek devam etti. Burada saygı duruşu yapıldı, atış gerçekleştirildi ve dua edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.


#BüyükTaarruz #MustafaKemalAtatürk #TürkMilleti #Anadolu #Bağımsızlık #Şehitler