Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Emet ilçesinde faaliyet gösteren Babuk Bey Aşevi Vakfı, her gün 34 ihtiyaç sahibi ailenin evlerine giderek toplamda 115 kişiye 2 öğün sıcak yemek sağlıyor. Kuruluşun 2011 yılında kurulmasının ardından giyim, gıda ve burs yardımları gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren vakıf, ilçede yapılan bağışlarla inşa edilen binasında hizmet vermeye devam ediyor. Aşevine bildirilen ihtiyaç sahipleri için, vatandaşların yardımları ile pişirilen yemekler, tek tek evlere ulaştırılıyor.

Babuk Bey Aşevi Vakfı Başkanı Ahmet Topal, genelde yalnız yaşayanlar ve yemek yapamayacak kadar hasta olan vatandaşların yanı sıra mali durumu nedeniyle geçinme sıkıntısı yaşayan ailelere her gün 2 öğün sıcak yemek ulaştırdıklarını belirtti. Topal, "Her gün 34 hanede 115 kişiye 2 öğün yemek veriyoruz. Kendimize ait binamızdaki yemekhanemizde hazırlanan yemekleri yine vakfımıza ait araçla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, vakfımıza ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyorlar. Kadın vakıf gönüllülerimiz de "Emeti Hatun Derneği" adı altında giyim yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Adaklık kurban için de vakfımıza bağışta bulunan vatandaşlarımız sayesinde, menüsü zengin yemeklerle ihtiyaç sahiplerimize ulaşmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.