Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fizyomer Terapia Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Türkan Tünerir, Skolyoz hastalığı hakkında bilinmeyenleri paylaştı. Skolyoz hastalığının genellikle büyüme çağında ortaya çıktığını belirten Dr. Tünerir, çoğu zaman anne babaların bu durumu fark etmediğini ve dikkatli bir muayene ile teşhis edilebildiğini söyledi. Skolyozun omurganın yana doğru eğildiği bir durum olduğunu ve genellikle ağrı yapmadığını belirten Dr. Tünerir, Skolyozun tespit edilmesi durumunda sırt ve bel filmleri çekildiğini ifade etti.

Dr. Tünerir, Skolyozun teşhisi için doğru ve dikkatli bir muayenenin önemli olduğunu vurguladı. Örneğin, taban çökmesi olan bir hastaya Skolyoz muayenesi yaptıktan sonra orta derecede Skolyoz tespit ettiğini söyledi. Dr. Tünerir, Skolyozun derecesinin tespit edildiği filmler çekildiğini ve 20 dereceye kadar olan eğimlerde sadece egzersiz önerildiğini, 20-40 derece arasındaki eğimlerde ise özel bir skolyoz korsesi kullanılmasının önerildiğini belirtti. 40 derecenin üstündeki eğimlerde ise cerrahi müdahalenin gerekli olduğunu söyledi. Dr. Tünerir ayrıca, hidroterapi ve egzersizlerin Skolyoz tedavisinde olumlu etkileri olduğunu sözlerine ekledi.

Skolyoz hastalığının ilerleyebileceğine dikkat çeken Dr. Tünerir, tedavi görülmediği takdirde ileri yaşlarda kireçlenme, sırt ağrısı ve bel-sırt fıtığı gibi problemlerin ortaya çıkabileceğini belirtti. Ayrıca, Skolyoz hastalarının günlük yaşamlarında dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi vererek, tek taraflı ağırlık kaldırmamaları, sırt çantası yerine çocukların sırtlarında taşımalarını tavsiye etti.

Skolyoz hastalarının ağır sporlardan kaçınması gerektiğini söyleyen Dr. Tünerir, suyun kaldırma gücünü kullanarak yapılan su sporlarının daha iyi sonuçlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, ortopedik yastık ve yataklar konusunda da uyarılarda bulunarak, doktor tavsiyesi ile seçilmesi gerektiğini ve hastalığa özel olması gerektiğini belirtti.

#Skolyoz #Sağlık #Hidroterapi #FizikTedavi #OmurgaSağlığı #Egzersiz