Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Afyonkarahisar Emirdağ İlçe kongresinde CHP Milletvekili Burcu Köksal ve eski il başkanı arasında yaşanan 'yalancı ve haddini bil' tartışması gerginliğe yol açtı. Ancak CHP'li partililerin araya girmesiyle kavga önlenerek sonlandırıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı'nda kongre düzenlendi. Kongrede divan başkanlığını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal yürüttü. Kongrede söz alan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı ve Genel Merkez Delegesi Yalçın Görgöz, Köksal'ın bir önceki ilçe kongresinde kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapacağı yönünde söylemlerde bulunduğunu belirterek tepki gösterdi. Buna karşılık olarak Köksal, "Atayacağım demedim, destekleyeceğim ve pozitif ayrımcılık yapacağım dedim. Lütfen yanlış bir cümle söylemeyin. Yalan yanlış bilgiler vermeyin" şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine sinirlenen Görgöz ise "Bağırarak bu şekilde bastıramazsınız. Yanlış yapıyorsunuz, yapmayın bunu. Bunu herkes konuşacak. CHP yüzyılın seçimini kaybetti. Özeleştiri yapmaya müsaade etmediniz, buna fırsat vermediniz, kongrelerde de sus diyeceksiniz öyle mi? Hadi oradan" diyerek tepkisini dile getirdi ve kürsüye vurdu.

Bu olayın üzerine bir süre sessiz kalan Köksal, Görgöz'e dönerek yüksek bir ses tonuyla "Haddiniz bilin" diyerek bağırdı. Gerginlik artmaya devam ederken, bazı partililer Görgöz'e müdahale etmeye çalıştı, bazıları ise salondan ayrıldı.

Ancak, CHP'li diğer partililerin araya girmesi ve müdahale etmesiyle olay yatıştırıldı.