Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), geleneksel hale getirdiği Kocatepe Zafer Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi. Yürüyüşe çeşitli üniversitelerden gelen öğrenci ve öğretim elemanları da katıldı. Bu yıl Büyük Taarruzun 101. yıl dönümünde yapılan yürüyüşte İstiklal Tanıtım Merkezi, Büyük Taarruz Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Elemanları Gülden Yürektürk ve Burak Ahmet Saka, ziyaretlerde Büyük Taarruz'a ilişkin bilgiler aktardı. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Atatürk Evi de ziyaret edildi.

Şuhut Stadyumunda "Zafer Yolu" Konseri, Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Mehteran Topluluğu ile İstanbul Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Topluluğu gösterisi gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan,MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SOLOTÜRK, 25 Ağustos'ta prova uçuşunu gerçekleştirmek için AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ne geldi ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı makamında ziyaret etti. 26 Ağustos'ta ise SOLOTÜRK Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde gösteri uçuşunu gerçekleştirdi. Gösteri uçuşuna AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, askeri erkân, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Gösteri uçuşunun ardından SOLOTÜRK ekibi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş'a plaket takdim etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında AKÜ'de "Zafere giden Yolda Maarif Ordusu" konulu bir panel düzenlenecek. Panelde, AKÜ Kocatepe Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Sibel Yazıcı ve Kocatepe Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ceren Utkugün tarafından konuşmalar yapılacak. Panel 31 Ağustos'ta saat 15.00'te Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

#AKÜ #KocatepeZaferYürüyüşü #BüyükTaarruz #Atatürk #Afyonkarahisar