Gözden kaçırmayın

Eskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında YendiEskişehirspor, İnegöl Kafkas SK'yı Hazırlık Maçında Yendi

Tepebaşı Belediyesi, 4-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun 16'ncısını düzenliyor. Bu sempozyum, dünya genelinde sadece Eskişehir'de düzenlenen ve birçok etkinliği bünyesinde barındıran bir etkinlik. Toplantının basına tanıtımı için yapılan toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, etkinlik sponsorlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Sempozyumun Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner, etkinlikte yaptığı konuşmada, 1999 yılında başlayan ve 16'ncısı düzenlenen bu sempozyumun, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına denk geldiğini ve bu önemli dönemi kutlamak için bir araya gelindiğini belirtti. Bu sene sempozyumun farklı bir formatla gerçekleşeceğini ve 20 sanatçının birlikte çalışarak ortak bir eser yaratacağını açıkladı. Ayrıca sanatçıların sempozyum süresince özgün eserler de üretebileceklerini vurguladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da konuşmasında sanat ve sevginin insanlığın en büyük hediyeleri olduğunu belirtti. Eskişehir'in içinde insan ve sanat olmadan değeri olmayan bir şehir olduğunu vurgulayan Ataç, bu sene 100. yıl için önemli bir eser yapacaklarını ve 20 sanatçıyla çalışacaklarını açıkladı. Pişmiş toprağı işlemek ve bu hale getirmek için büyük bir meziyet gerektiğini söyledi.

Başkan Ataç, bu yıl sempozyumun ilk defa Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirileceğini ifade etti. Sempozyumun bir kent belleği ve kimliği olduğunu vurgulayan Ataç, kentlerin bu belleğe ve kimliğe sahip çıkmadıkları takdirde yok olmaya mahkum olduklarını söyledi. Ayrıca bu sene sempozyumda, Amasra maden kazasında kaybettiğimiz 42 emekçiye, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara ve bu sene kaybettiğimiz Sanatçı Özkan Uğur'a da anma programları düzenleneceğini açıkladı. Tüm Eskişehirlilerin sempozyuma davetli olduğunu belirtti.