Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 1969 Bilecik Spor Kulübünün 3. Lig'e alınması için talepte bulundu. Tosun, "16 ilde aynı taleple basın mensuplarının karşısındayız" dedi. Bilecik'in ve diğer 16 ilin profesyonel ligde takımları olmadığını belirten Tosun, bu illerdeki vatandaşların profesyonel futbol takımları görmek isteklerinin arttığını söyledi. 16 ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlarının bir araya gelerek bu talebi imzaladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ilgili herkese duyurmak istediklerini ifade etti.

Tosun, Cumhuriyetimizin 100. yılı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun da 100. yılının aynı yıla denk geldiğini belirtti. Futbolun ülkede en popüler spor dalı olduğunu vurgulayan Tosun, tüm illerin profesyonel takımlardan yoksun olduğuna dikkat çekti. 3. Lig'e yükselmenin tek yolunun ise BAL'da şampiyon olmak ve eleme maçlarında başarılı olmak olduğunu ifade etti. BAL'da şampiyon olan takımların bir eleme müsabakasında 3. Lig hakkını kaybettiğini belirten Tosun, bunun yerine 12 grup oluşturulup şampiyon olan takımların direkt olarak 3. Lig'e çıkmasının daha uygun olacağını savundu.