Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eğitimle ilgili desteklerine devam ediyor. Başmakçı İmam Hatip Lisesinin yol sorunu ve öğrenci yurdu ihalesi, Vali Yiğitbaşı'nın desteğiyle çözüme kavuştu.

Eğitimin huzurlu bir şekilde devam edebilmesi için fiziki şartların çözüme kavuşturulması konusunda Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla eksiklikler gideriliyor.

Başmakçı İmam Hatip Lisesinin yol sorunu ve 2016'dan bu yana kaba inşaatı biten ancak ihalesi yapılamayan öğrenci yurdunun ihalesi, Vali Yiğitbaşı'nın talimatlarıyla çözüme ulaştı. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından parke taşı döşeme çalışmaları başlatıldı ve çalışmaların eğitim öğretim dönemi başlamadan önce tamamlanması planlanıyor.

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Şehit Birol İrfan Aşkar İlkokulu'nda 132, Fatih İlkokulu'nda 80, Atatürk Ortaokulu'nda 203, İmam Hatip Ortaokulu'nda 81, İmam Hatip Lisesi'nde 53 ve Başmakçı Çok Programlı Lisesi'nde 152 olmak üzere toplamda 701 öğrenci bu yol çalışmalarından faydalanacak.

Vali Yiğitbaşı, "Eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diyerek, eğitimin kaliteli bir ortamda gerçekleşmesinin önemine dikkat çekti. Eğitimin, hayatları ve gelecekleri şekillendirdiğini belirten Vali Yiğitbaşı, "Eğitim aldığımız ortamın eğitime elverişli olması ve fiziki şartların tam olması da çok önemli. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve fiziki engellerin en aza indirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

#Afyonkarahisar #eğitim #yolprojesi #öğrenciyurdu #fizikikoşullar #ValiKübraGüranYiğitbaşı