Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Tepebaşı Belediyesi, İklim İzcileri Yaz Okulu'nu tamamlarken, minik izciler eğlenceli bir yaz geçirerek doğayı ve izciliği öğrendi. Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında başlatılan 'İklim İzcileri' programı, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği bilincini aşılamayı amaçlıyor. Program, çocuklarda özgüven, sorumluluk, liderlik ve takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesini hedefliyor ve izcilik eğitimi de veriliyor. Yaz boyunca Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleşen eğitimlerde 75 öğrenciye izcilik hakkında bilgiler verilirken, izci oyunları, şarkıları ve etkinlikleri de düzenlendi. İzci andı, şarkısı ve hitap biçimleri öğretilerek çocuklar izcilik kültürünü benimsedi.

Ağustos ayında yapılan çalışmalarda ise çocuklar, doğada yaşam becerileri, çadır kurma, düğüm atma gibi izcilik bilgilerinin yanı sıra doğayı sevme ve koruma alışkanlığı kazandılar. İklim İzcileri Yaz Okulu'nu tamamlayan öğrenciler, kamp etkinliği ile öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacaklar. Bunun yanı sıra, 1 Ekim itibariyle İklim İzcileri güz ve kış dönemi çalışmaları da Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda devam edecek.


#TepebaşıBelediyesi #İklimİzcileriYazOkulu #Eğitim #DoğaEğitimi #İzcilik #ÇevreBilinci #ÇocuklarınızıDoğaylaBuluşturun #Sürdürülebilirlik #TepebaşıİklimSözcüleriProgramı #İklimDeğişikliği #SıfırAtık #Kamp #ÇadırKurma #TakımÇalışması