Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, egzoz gazı emisyon ölçüm denetimlerinin etkinliğini artırmak amacıyla yapılan denetimlere katıldı. Bu denetimlerde, ölçüm yaptırmayan araç sayısının azaltılması ve hava kalitesinin iyileştirilmesi hedefleniyor.


Denetimlerde, mobil plaka tanıma sistemlerinin (MPTS) kullanıldığı ve Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile entegre çalışan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamasının kullanıldığı belirtildi. Bu sayede, denetim yapılacak noktalarda araçların geçerli egzoz gazı emisyon ölçümlerinin saniyeler içinde tespit edilebildiği ve periyodik egzoz emisyon ölçümlerinin zamanında yapılmasıyla trafikte seyreden motorlu taşıtlar kaynaklı hava kirliliğinin azaltılacağı vurgulandı. Egzoz gazı emisyon ölçümlerinin zamanında yapılması, idari para cezaları ile karşılaşmanın önlenmesi ve hava kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.